ava tandprothetiek

Gebitsprothese specialist in Rotterdam en omgeving
Waar kunnen we u mee helpen

Wilt u een nieuwe gebitsprothese, of wilt u uw gebitsprotheses laten repareren of aanpassen? Dan bent u bij Ava Tandprothetiek op het juist adres.

Vaak wordt er gekozen voor een gebitspothese wanneer de eigen tanden en kiezen niet meer voldoende functioneel zijn of zijn verwijderd. Het gebit is niet alleen belangrijk voor het kauwen en spreken, maar zorgt ook voor een verzorgde uitstraling. Onze specialist staat voor u klaar om alle opties met u te bespreken

Een niet goed passende prothese heeft nadelige invloed op functies als het spreken en het kauwen. Soms is een kleine aanpassing nodig om deze functies te bevorderen. Is uw protheses kapot? Deze kunnen wij voor u repareren.

Implantaten zijn kunstmatige wortels die in de kaak worden geschroefd. Hierop kan een klikprothese (implantaatprothese) worden bevestigd. Het voordeel hiervan is dat dit extra hechting en daarmee veel comfort biedt.

waarom kiezen voor ava tandprothetiek?

VASTE BEHANDELAAR

U heeft bij ons altijd een vaste behandelaar waar je bij terecht kunt.

GEEN VERWIJZING

U heeft geen verwijzing nodig van de tandarts.

BEHANDELING AAN HUIS

Indien gewenst komen onze specialisten bij u thuis.

VERZEKERD

Vergoeding vanuit alle zorgverzekeraars.

Over mij

Graag stel ik mijzelf voor; mijn naam is Ava Mahmoud. Eenendertig jaar oud en woonachtig in Rotterdam. Voordat ik Ava Tandprothetiek startte heb ik ruim elf jaar ervaring opgedaan in de tandtechniek- en prothetiek. In 2018 heb ik mijn opleiding aan de Hogeschool Utrecht voltooid als Tandprotheticus.

Ava Tandprothetiek onderscheidt zich doordat u zorg op maat krijgt van één vaste behandelaar. Door ambulante zorg te verlenen hopen wij de zorg voor iedereen toegankelijk te maken. Ava Tandprothetiek is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uitneembare constructies in de mond. Dit zijn:

  • Volledige gebitsprotheses
  • Gebitsprotheses op implantaten (klikgebit)
  • Gedeeltelijke/frame protheses
  • Reparatie en aanpassingen

Meer over mij weten? Lees hier verder…

Ava Mahmoud

Tandprotheticus

Behandelingen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gebit? Lees hier meer over onze behandelingen.

De meest ideale situatie is een verzorgd en gezond gebit. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Soms wordt ervoor gekozen de eigen tanden en kiezen te laten verwijderen, waarna een gebitsprothese wordt aangemeten. De overgang van uw eigen tanden en kiezen naar een gebitsprothese is erg groot. Hierom proberen wij er alles aan te doen dit proces zo dragelijk mogelijk voor u te maken en u te voorzien van een comfortabele gebitsprothese.

Uw zorgverlener van Ava Tandprothetiek meet uw prothese aan verricht hiernaast ook het techniekwerk. Hierdoor kunt u op de dag van het trekken van de tanden en kiezen al uw gebitsprothese verwachten. Dit is wel zo fijn, gezien u deze nodig heeft om te kunnen eten en spreken.

De eerst aangemeten prothese wordt de immediaatprothese genoemd. Deze wordt direct na het trekken van de tanden en kiezen op maat gemaakt voor u. Het kaakbot is dan nog niet volledig geslonken, wat ongeveer een jaar kan duren. Deze prothese zal met het slinken van de kaak opgevuld moeten worden. Hiermee wordt voorkomen dat er ruimte blijft tussen de kaak en de gebitsprothese, waardoor deze los kan komen te zitten. Na een jaar wordt deze prothese vervangen door een blijvende prothese.

Ava Tandprothetiek biedt u zowel het klinische deel van de behandeling als het tandtechnische deel. Dit houdt in dat onze zorgverlener de gebitsprothese bij u aanmeet, maar ook bewerkstelligt op het tandtechnisch laboratorium. Door een goede samenwerking te hanteren met collega’s binnen de tandheelkundige sector als tandartsen, mondhygiënisten en kaakchirurgen zal voor u een goed passende prothese worden gemaakt.

Ava Tandprothetiek is gevestigd aan de Admiraal Helfrichweg – 2m, Capelle aan den IJssel  en is gelegen op de begane grond. De praktijkruimte is volkomen rolstoelvriendelijk. Mocht u door omstandigheden niet in staat zijn een bezoek te brengen aan de praktijk, dan adviseren wij u dit met ons te communiceren zodat de zorgverlener naar u toekomt.

Zowel in de praktijk als bij u thuis worden alle richtlijnen van het KNMT aangehouden rond de zorgverlening in tijden dat het COVID-19 virus actief is. Deze kunt u terugvinden op de pagina ‘COVID-19 maatregelen’.

De vergoedingen van uw gebitsprothese verschillen per zorgverzekeraar. Uw zorgverlener vertelt u tijdens de intake wat de kosten zijn van de prothese en wat uw eigen bijdrage hierin is. Bij volledige gebitsprotheses worden de kosten vanuit de basisverzekering vergoed. Uw zorgverlener dient hiervoor eerst een verzoek voor in te dienen bij uw zorgverzekering.

Maak snel een afspraak voor een vrijblijvende intake, waarbij er samen gekeken kan worden naar een voor u passende prothese. Tot snel!

U kunt ons hier bereiken

Annuleren

2021 | Ava Tandprothetiek | @ IRMEDIA | Webdesign door IRMEDIA